Гуру
Благодарности:
отдано: 5,038
получено: 13,870/11,486
|
Для тех, кто не понял, перевожу:
Помош, кој е државјанин на mozhet.Ya Rossii.Imeyu privremennuyu регистрација, дозвола за престој во Република Македонија, бидејќи zamuzhestva.Na година, проследено со годишен prolongatsiyami.Stoyu конзуларните uchete.Moi родители живеат во Латвија со мене доаѓаат со автомобил во Скопје. POGOST uleteli.Mne и лево автомобили со нотарски заверен полномошно за правото да управуваат и да изврши различни акции, поправки, МОТ, осигурување ... Како можам да издаде привремен увоз на автомобили во Makedoniyu.Esli ова не е можно, како можам да го користам на автомобилот во Македонија? она што треба да etogo.MVD Македонија ми понуди преку обичаите, по издавање на договорот за продажба, а потоа отстранете од регистарот, да стигне овде \ и тој е тука \ и го стави на uchet.No etogo.Ya не ми се допаѓа да се прошетаат привремено година или колку можете да, но не одат добро за мене во Латвија? Царинската управа, Министерството за внатрешни работи, Министерството за надворешни работи и место каде авто-откривање raznoe.Ili сите велат дека ние не го разбираат едни со други или тие не znayut.Chto направам? Јас Шенген може да се отвори само на крајот на машина avgusta.Chto се до овој момент јас никогаш нема преминал prilozhu.Kogda granitsuSerbiya Македонија и ништо друго освен на зелената карта не беше побарано voobsche.Nikakih марки, без прашања ... Помош оние кои може да се! (с)

|
|